Atelier

Al mijn sieraden worden gemaakt op de werkbank met eenvoudige traditionele goudsmid-gereedschappen: vijlen, zaagjes, allerlei soorten tangetjes en natuurlijk een soldeerbrander voortdurend onder handbereik.

Ouderwets en met een beperkte (twee handen) productie, maar zo beleef ik er wel het meeste plezier aan. Er is geen vaste serie modellen die ik steeds opnieuw maak, elke keer zien mijn sieraden er weer anders uit.


Deze ring krijgt een behoorlijk grote Tahiti parel geplaatst op een stevige stift(een pen waar de parel op gemonteerd is) die er voor zorgt dat de ring niet alleen mooi maar onverwoestbaar en dagelijks draagbaar is.

Mijn zoon Detlef heeft nu ook een plek aan de werkbank opgeëist, hij brengt een eigen sieradenlijn uit (nu nog in ontwikkeling) maar het eerste model is hieronder alvast afgebeeld. Een bronzen herenring uit één stuk gehamerd, geschuurd en gepolijst.

Parels zijn delicaat en kwetsbaar maar ook taai, veerkrachtig en bestand tegen extreme situaties zoals bijvoorbeeld een soldeervlam van 500 ℃. Behandel ze met respect en ze geven je een leven lang schoonheid!