Natuurlijke kleuren


Deze barokke parels hebben een druppelvorm en een lichtgerimpelde huid met een prachtige glans en een natuurlijke kleur die niet in woorden te beschrijven is. Dit zijn de parels waar ik altijd naar op zoek ben en die mijn sieraden uniek maken.

Het is voor mij elke keer weer een bijzondere ervaring om met dit soort parels aan mijn werkbank te gaan zitten en een passend montuur voor te ontwerpen en dan te maken. Elk sieraad dat zo ontstaat is met heel veel plezier gemaakt!

“Daer een seigneur zijn handen wast”

Deze armband is gemaakt van geoxideerd zilveren ankerschakels waar een aantal echte Tahiti parels op zilver gemonteerd tussen geplaatst zijn.

Deze armband is ontworpen en gemaakt voor een exclusieve fotoshoot: de remake van een beroemd schilderij van Vermeer. Het schilderij heet “Daer een seigneur zijn handen wast”. Het is geveild in 1696 en sindsdien verdwenen en wordt als verloren beschouwd maar nu wordt er hard gewerkt aan een remake.

Dit soort armbanden maak ik graag in opdracht en in overleg met mijn klanten en de prijs is afhankelijk van de parels en de uitvoering. De armband die voor het schilderij is ontworpen en hier is afgebeeld heeft een prijs van  €375,-.

Keshi parels


Keshi parels zijn een toevalstreffer van de natuur: ze ontstaan spontaan in de schelp van de oester en bestaan uit massief parelmoer.

De vorm en de afmeting van de parels is onvoorspelbaar maar ze zijn wel altijd grillig en altijd prachtig van glans en “luster”. Ik gebruik deze parels heel graag omdat ze uitzonderlijk goed van kwaliteit zijn en uniek in hun vorm.

Dit betekent dat mijn oorsieraden nooit identiek zijn maar (vind ik) wel heel mooi passend bij elkaar.

The girl with the pearl earring


Deze prachtige foto maakt deel uit van een bijzondere expositie op dit moment in het “Vermeer huis” in Delft, en is geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij van Johannes Vermeer: het meisje met de parel.

Meer dan veertig verschillende modellen(jong en oud, man en vrouw) zijn in precies dezelfde pose als het schilderij gefotografeerd als een moderne interpretatie van een prachtig klassiek motief. De expositie duurt nog tot eind september. Meer informatie kunt u hier vinden.

De foto’s zijn gemaakt door Carolien Sikkenk en ik had de eer om de verschillende parel oorsieraden te mogen ontwerpen en uitvoeren.

Hieronder nog een paar prachtige modellen met mijn parels.

Verrassing!


Gespot in de zomer-uitvoering van VT-wonen, ik voel me gevleid en vereerd met het artikel en de afbeelding van een van mijn sieraden.

Achteloos mooi

Zo zijn mijn sieraden bedoeld: deze oorhangers zijn makkelijk om te dragen, passend bij een avondjurk maar ook bij een spijkerbroek en ze zijn tijdloos.

Deze sieraden maak ik met verschillende soorten parels, ook precies naar jouw wens of voorkeur. Prijs vanaf €125,- (in deze uitvoering, met Tahiti parels vanaf €195,-)

Zwart-zilver

Lange zwarte lussen door je oor, met witte Keshi pareltjes maar kort of half-lang kan ook.

Vertel me hoe je ze wenst en ik maak ze voor je. (onderstaande uitvoering kost €125,-)

It’s only ‘Rock & Roll’

Elke dag op je iPhone maakt de wereld saai en voorspelbaar, de natuur maakt er tenminste een feestje van met steeds nieuwe hoogtepunten. Wat vind je van deze feestvierders: Torpedo parels en over-sized Keshi klaar voor de dansvloer.

Custom-made!

Dit sieraad is in opdracht gemaakt. Een armband voor een heer bestaande uit echte tahitiparels, in leer geplaatst met een sluiting van buffelhoorn.

Dat kan dus ook!