Over de Parel van Karel

Hallo, leuk om kennis te maken.

Rense de Boer, dat is mijn naam, en ik ontwerp en maak zelf alle sieraden  van “de Parel van Karel”. Ik heet dus geen Karel. Waar die naam vandaan komt staat iets verderop in mijn Nieuwsberichten. Een ding wil ik wel kwijt over deze Karel: hij was eigenzinnig en origineel,  hij droeg zijn hele leven een prachtige barokke parel in zijn oor, en weigerde afstand te doen van de parel, zelfs op het schavot (want daar is hij geëindigd).

Mijn sieraden zijn allen voorzien van parels, in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Ik ben altijd op zoek naar bijzondere en “barokke “ parels, want die zijn uniek en maken elk sieraad een soort “one of a kind”. Grijs-groene “tahiti-parels” uit de Stille Oceaan, Akoya Parels uit de zee rondom Japan,  Keshi parels uit de Indonesische Archipel, Rivier parels uit de Missisippi, freshwater pearls uit zoetwaterbekkens in China… stuk voor stuk juweeltjes gemaakt door de natuur.

Elk sieraad is volledig met de hand gemaakt, door mijzelf, van goud, zilver, brons of “gold-filled” en gegarandeerd non allergeen, gemaakt om elke dag te dragen. Elk sieraad is uniek, er bestaat geen tweede precies zo, net als jijzelf.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje in een van de winkels waar mijn sieraden geëxposeerd worden:

Nederland
Amsterdam:
Atelier Sukha,  Haarlemmerstraat 110
Outras Coisas, Herenstraat 31

Bergen NH:
Toeti Noemi, Stationstraat  5

Den Burg (Texel)
“De Schatkist van Texel”, Waalderstraat 31

Groningen:
Maxime mode, Oosterstraat 17

Zwolle:
La Ropa, Diezerpoortenplas 10

Zwitserland
Zurich:
Cabinet Store, viaduktstrasse 83, Bogen 2

Contactgegevens
E-mail: deparelvankarel@gmail.com
Telefoon: 0651347120